Unul dintre cei doi conductori ai trenului care a deraiat miercuri in Spania, un accident in care si-au pierdut viata 80 de persoane, a fost arestat preventiv vineri, in conditiile in care profilul sau de Facebook, unde lauda excesul de viteza, starneste controverse.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit presei spaniole, preluate de Les Echoes, Francisco Jose Garzon, 52 de ani, se lauda ca merge foarte repede. Desi intre timp profilul sau a fost 'curatat', cotidianul "El Pais" a avut acces la conversatiile acestuia, care lasau sa se inteleaga ca acesta era un fan al vitezei.

Presa spaniola difuzeaza o captura de ecran cu contul Facebook al conductorului. Pe aceasta imagine, postata in martie, apare o fotografie cu un vitezometru ce indica 200km/h. Un comentator scrie: "Esti viteza maxima, fraaaaanaaa!". Urmeaza o serie de comentarii, pana cand conductorul glumeste ca Renfe (societatea cailor ferate spaniole) ar putea primi o amenda daca il prinde radarul.

Conductorul a fost plasat in stare de arest preventiv "pentru imprudenta", a precizat vineri seful politiei din Galicia, citat de AFP.

"I se reproseaza delicte legate de accident" dar "nu a fost inca audiat", urmand ca acest lucru sa se intample in scurt timp, a adaugat acesta.