Un tribunal din Cairo a ordonat plasarea in arest a presedintelui demis Mohamed Morsi pentru complicitate prezumtiva in atacuri imputate Hamasului palestinian si evadarea dintr-o inchisoare, in 2011, o decizie condamnata de Fratia Musulmana drept "o revenire la regimul Mubarak", scrie AFP.

Morsi, detinut in secret de armata de la destituirea sa, in 3 iulie, a fost plasat in arest preventiv pentru o durata de maxim 15 zile in cadrul acestei proceduri legata de implicarea prezumtiva in atacuri impotriva politiei, imputate Hamas, sub mandatul predecesorului sau Hosni Mubarak, si evadarea din inchisoarea Wadi Natrun, in aceeasi epoca, a anuntat vineri agentia oficiala Mena.

Aceste acuzatii "suna ca o razbunare a vechiului regim, care arata ca isi face o revenire in forta", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Fratiei Musulmane, miscarea lui Morsi, Gehad el-Haddad.

Un tribunal egiptean decisese in 23 iunie ca Hamas, la putere in Fasia Gaza, si Hezbollahul siit libanez au fost implicate in evadarea prizonierilor, printre care si Mohamed Morsi, in timpul revoltei impotriva lui Hosni Mubarak, la inceputul lui 2011.

La acea vreme, Morsi afirmase ca el si alti 33 de membri ai Fratiei aflati in inchisoare nu au evadat ci ca "locuitorii au deschis usile" inchisorii.