Ducesa de Cambridge, numele oficial al lui Kate, a nascut, luni seara, un baietel dupa ce a trecut printr-un travaliu de peste 10 ore, potrivit BBC. Baiatul a fost nascut natural, anunta surse CNN, si va fi al treilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, iar numele sau va fi cunoscut in perioada urmatoare. Ducesa a fost internata luni dimineata la maternitatea St Mary din Londra.

Kate MiddletonFoto: Agerpres/AP

"Inaltimea sa regala Ducesa de Cambridge a nascut un baiat, la ora 16.24 (18.24, ora Romaniei). Nou-nascutul cantareste 3,8 kg. Ducele de Cambridge a fost prezent la nastere. Regina, Ducele de Edinburgh, Printul de Wales, Ducesa de Cornwall, Printul Harry si membrii ambelor familii au fost informati si sunt bucurosi de veste. Inaltimea sa regala si copilul sau sunt amandoi in stare buna si vor ramane in spital peste noapte", se arata in comunicatul oficial difuzat de Palatul Kensington.

UPDATE: Printul William al Marii Britanii a declarat ca atat el, cat si sotia sa, Catherine, sunt "mai fericiti ca niciodata", dupa venirea pe lume a primului lor copil, un baietel care s-a nascut luni, la clinica St. Mary din Londra, la ora locala 16.24 (18.24 ora Romaniei, n.r.), informeaza CNN, citat de Mediafax.

Aceasta nastere a suscitat un interes enorm din partea presei din intreaga lume, ziaristii fiind instalati de trei saptamani in fata maternitatii, in asteptarea evenimentului, dupa ce casa regala precizase doar ca evenimentul va avea loc la jumatatea lunii iulie.

Ducesa a nascut in aceeasi maternitate ca si Diana, care i-a nascut aici pe fiii sai, printii William si Harry.

Anuntul nasterii a fost orchestrat cu grija, dupa un protocol bine stabilit.

In primul rand au fost informati regina Elisabeta a II-a si parintii lui Kate. Primul semn pentru supusii majestatii sale este plecarea, de la maternitate, a unui agent insarcinat cu o scrisoare, care va fi escortat de politie pana la palatul Buckingham, resedinta londoneza a reginei.

Scrisoarea, o proclamatie semnata de medicii regali in care este precizata ora nasterii, precum si sexul si greutatea copilului, a fost plasata pe un sevalet in curtea palatului Buckingham, acelasi care a fost utilizat si pentru nasterea lui William. Modernitatea obliga, palatul va publica un comunicat si va posta informatia pe Twitter si Facebook.

Dar prenumele copilului ar putea sa nu fie anuntat timp de cateva zile: britanicii au asteptat o saptamana pentru a afla numele lui William si o luna pentru cel al lui Charles.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu este pentru intaia oara strabunica. Savannah Phillips, nascuta in 29 decembrie 2010, si Isla Phillips, nascuta in 29 martie 2012, sunt nepoatele printesei Anne, singura fiica a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.