Trei persoane, intre care doi britanici, si-au pierdut viata duminica, intr-un accident de elicopter produs in nordul extrem al Rusiei, a anuntat o comisie de ancheta rusa intr-un comunicat, transmite AFP.

"Doi turisti - de nationalitate britanica - si ghidul lor au murit in accidentul" elicopterului Eurocopter-120, in apropiere de raul Rynda din regiunea Murmansk, potrivit comunicatului.

Cei doi britanici, nascuti in 1944, si localnicul care le servea drept ghid au fost striviti de elicele elicopterului, cand aparatul, care se afla deja la sol, s-a inclinat pe o parte, potrivit sursei citate.

Pilotul elicopterului a fost ranit in accident, adauga comunicatul.

Factorul uman ar putea fi la originea accidentului, potrivit unei surse apropiate anchetatorilor, citata de agentia rusa RIA Novosti.

Presa rusa a relatat ca un semnal SOS a fost emis de un Eurocopter-120, inainte ca acesta sa aterizeze fortat in nordul peninsulei Kola, in regiunea Murmansk.

Potrivit site-ului Life News, cei doi britanici erau "turisti VIP", care au venit sa pescuiasca in raurile - bogate in somon - din aceste zone izolate ale nordului extrem rus, in cadrul unei excursii organizate special pentru straini.