O noua serie de atentate a facut noi victime duminica dimineata in Irak, la cateva ore dupa o noapte sangeroasa in care peste 60 de persoane si-au pierdut viata, relateaza AFP.

La Tadji, oras situat la 25 de kilometri nord de capitala Bagdad, doua dispozitive explozive improvizate au fost detonate in apropiere de o baza militara, ucigand trei persoane, intre care o femeie, si ranind alte 10.

De asemenea, o bomba ascunsa in holul unei case de la periferia Bagdadului a ucis doua persoane si a ranit alte patru.

Aceste atacuri survin la cateva ore dupa un val de atentate coordanate ce a zguduit orasul Bagdad si imprejurimile. Zece masini capcana si un dispozitiv exploziv au facut 60 de morti si 190 de raniti, sambata seara, cand multimi de oameni s-au adunat pe strada, la finalul unei zile de post pentru Ramadan.

Doua bombe artizanale au explodat de asemenea, una in capitala si una la Madain, la 20 km sud de Bagdad, unde cinci persoane si-au pierdut viata.

Aceste ultime atacuri ridica la peste 500 numarul mortilor in Irak de la inceputul lunii iulie si la peste 2.000 numarul celor ucisi de la inceputul anului, potrivit unui bilant stabilit de AFP.

Irakul se confrunta de la inceputul acestui an cu o intensificare a violentelor, existand temeri privind o revenire la anii sumbri ai conflictului religios intre sunniti si siiti din perioada 2006-2007.