Una din cele doua adolescente chineze care si-au pierdut viata in urma accidentului aeronavei Boeing, apartinand Asiana Airlines, la San Francisco, in data de 6 iulie, a murit dupa ce a fost strivita de masina pompierilor veniti la locul accidentului pentru a stinge incendiul izbucnit la impactul aparatului cu solul, conform unui raport al medicilor legisti, citat de AFP, transmite Agerpres.

Decesul victimei, care scapase cu viata din accidentul aviatic, s-a produs din cauza "ranilor multiple", dupa ce masina de pompieri a trecut peste ea, a declarat medicul legist Robert Foucrault.

In cadrul unei conferinte de presa, Joanne Hayes-White, sefa pompierilor din San Francisco, a prezentat "condoleante si scuze familiei lui Ye Meng Yuan in lumina concluziilor Institutului Medico-Legal cu privire la tragicul accident".

Potrivit anchetei desfasurate de politia din San Francisco (SFPD), adolescenta nu a fost vazuta pentru ca se afla sub un strat gros de spuma raspandita de pompieri pentru a stinge flacarile ce au cuprins avionul prabusit in urma unei aterizari ratate. O a treia persoana a murit ulterior la spital, in catastrofa aeriana in care au fost raniti peste 180 de oameni, dintre care multi au suferit rani grave.

Primele concluzii ale Agentiei de Securitate Aeriana a SUA (NTSB) releva ca avionul Boeing 777 zbura la o altitudine prea joasa si cu viteza prea mica la apropierea de aeroportul din San Francisco.