Un barbat aflat in scaun cu rotile a detonat, sambata, un dispozitiv exploziv fabricat de el, in fata portii terminalului 3 al aeroportului international din Beijing, ranindu-se, dar fara sa faca alte victime, a anuntat agentia oficiala China Noua, citata de AFP.

Barbatul, pe nume Ji Zhongxing, din provincia Shandong din estul Chinei, a fost luat in grija de catre serviciile medicale, iar viata sa nu este in pericol, a precizat agentia chineza. Politia a deschis o ancheta.

Potrivit China Noua, explozia, care nu a facut alte victime, s-a produs la ora locala 18.24 (13.24, ora Romaniei), in fata holului de sosiri a terminalului 3 din acest aeroport, al saselea cel mai important din lume dupa frecventa zborurilor.

Televiziunea centrala chineza precizeaza ca incidentul nu a provocat nicio perturbare in orarul curselor aeriene.

In mai multe fotografii difuzate de agentia China Noua pot fi observate persoane, care par sa faca parte din personalul medical, acordand ingrijiri unei persoane intinse pe jos, in timp ce alte persoane se vad alergand in terminalul plin de fum alb.

Un expert in politica straina chineza, Stephanie Kleine-Ahlbrandt, prezenta in terminal in momentul exploziei, a scris pe contul sau de Twitter ca a vazut "o explozie uriasa, urmata de miscari de panica, fum si praf", ea postand fotografii in acest sens.

Pe o alta retea de socializare chineza, internautii au postat adresa unui blog atribuit autorului exploziei, in care acesta afirma ca a lucrat ca sofer de moto-taxi in orasul Dongguan, in sudul Chinei, inainte de a fi batut grav de politie in 2005.

Autenticitatea acestui blog n-a putut fi insa verificata pana acum, precizeaza AFP.

Potrivit agentiei China Noua, din primele elemente ale anchetei s-a stabilit ca barbatul aflat in scaun cu rotile a detonat bomba pe care o avea asupra sa imediat dupa ce a fost oprit de agentii de politie sa mai imparta fluturasi. Nu a fost furnizat niciun detaliu referitor la continutul pliantelor sau cu privire la eventualele revendicari ale barbatului.