Liderul interlop Ion Anton Druta zis "Vanea" sau "Pisateli" a fost arestat vineri la Chisinau de catre ofiterii Inspectoratului National de Investigatii al Republicii Moldova, anunta Riseproject.ro. "Ion Druta este o autoritate in lumea interlopa. Retinerea lui este un succes al politiei", a declarat Ion Bodrug, seful Politiei moldovenesti in cadrul unei conferinte de presa. Potrivit oficialului, interlopul era monitorizat de mai mult timp si a fost retinut in momentul in care incerca sa se ascunda. Dorin Recean, ministrul Afacerilor Interne din Moldova, sustine ca ofiterii care l-au arestat pe temutul interlop vor fi decorati, dar fara a fi publicate numele lor.

Arestarea lui "Pisateli" a survenit imediat ce a fost pronuntata decizia Curtii de Apel Chisinau, prin care acesta a fost condamnat la 20 de ani inchisoare pentru un triplu omor comandat de liderul interlop si executat de aghiotantii acestuia in anul 2000.

Si Interpol il vaneaza pe "Pisateli" la cererea autoritatilor din Romania. In Bucuresti, moldoveanul este acuzat ca, la cererea clanului Mararu, l-a angajat pe asasinul platit Vitalie Proca pentru uciderea interlopului Puiu Mironescu. "Pisateli" este suspectat ca l-ar fi adus in Romania pe Proca caruia i-a transmis informatiile pentru executarea faptei. In plus, potrivit Parchetului Bucuresti, Ion Druta "Pisateli" ar fi furnizat automatul Kalasnikov si pistolul Makarov folosite de Vitalie Proca in atentatul care a avut loc in 26 noiembrie 2012, pe o strada din cartierul bucurestean Vitan. Victima insa a fost alt barbat, confundat de Proca cu tinta reala a asasinatului. Proca este arestat la Moscova.