​Fotojurnalistul Ahmed Samir Assem, in varsta de 26 de ani, a fost printre cei 51 de oameni ucisi luni in la protestele din fata sediului Garzii Republicane din Cairo. Se afla acolo pentru a suprinde imagini si potrivit, unei inregistrari, pare ca si-a surprins momentul mortii cu camera de filmat, relateaza The Independent.

  • Atentie! Imagini tulburatoare

Mai multe persoane s-au strans luni in fata unitatii militare unde se crede ca este tinut inchis fostul presedinte Mohamed Morsi, pentru a il sustine.

In imaginile neclare se poate vedea un lunetist care trage in diverse tinte, apoi isi indreapta tinta diret catre camera.

Colegii jurnalistului de la ziarul Al-Horia Wa Al-Adala au declarat ca s-a aflat de moartea lui Assem abia cand au fost gasit camera si telefonul pline de sange. "Am aflat ca Ahmed a fost impuscat mortal de un lunetist, in frunte, cand filma de pe o cladire aflata in zona. Camera sa a fost singura care a filmat intregul incident. Incepuse sa filmeze de la inceputul rugaciunilor si in video se pot vedea zeci de victime", a declarat un sef de departament de la publicatie.