Cinci muncitori in constructii care lucrau la cosmodromul Vostochny, noul cosmodrom rus din regiunea Amur, au fost concediati pentru consum de droguri ilegale, a anuntat Serviciul Federal de Control al Drogurilor (FSKN), potrivit RIA Novosti.

"Este vorba despre cinci barbati cu varste cuprinse intre 25 si 50 de ani, care au fost depistati cu semne de consum de droguri. Testele au scos la iveala urme de droguri din grupul canabisului. Acestia au fost concediati", a declarat purtatorul de cuvant al FSKN, Svetlana Fedotova.

Primele suspiciuni cu privire la consumul de droguri pe santierul cosmodromului Vostochny, din Orientul Indepartat, au aparut in luna aprilie cand, cu ocazia unei inspectii, cainii dresati au detectat substante ilegale, a precizat Fedotova.

Canabisul salbatic creste in cea mare parte din regiunea Amur, de-a lungul frontierei dintre Rusia si China. Serviciile anti-drog rusesti desfasoara periodic in zona actiuni de eradicare a plantelor.

Cosmodromul Vostochny urmeaza sa fie finalizat in 2018 urmand sa preia de la cosmodromul Baikonur din Kazakstan functia de lansare de sateliti.

Programul spatial al Kremlinului a suferit o serie de esecuri in ultimele luni. Pe langa numeroase scandaluri majore de coruptie, a existat si o serie lansari esuate, cel mai recent incident fiind cel de pe 2 iulie, cand o racheta Proton-M care transporta trei sateliti s-a prabusit la doar cateva secunde dupa lansare.