Prim-ministrul interimar al Egiptului, Hazem el-Beblawi, a anuntat ca incepe miercuri formarea unui cabinet, relateaza Reuters. Primele intalniri le va avea cu liderii liberali Mohamed ElBaradei si Ziad Bahaa-Eldin.

Beblawi a declarat ca este constient de faptul ca va fi foarte greu sa obtina sprijinul unanim al egiptenilor pentru acest guvern.

"Sigur ca respectam opinia publica si incercam sa tinem cont de asteptarile poporului, insa mereu va trebui sa faci niste alegeri, nu poti satisface pe toata lumea", a spus el.

Beblawi, un economist, fost ministru al finantelor, a fost numit miercuri premier interimar iar ElBaradei, fost diplomat ONU, a fost numit vice-presedinte.

Fratia Musulmana, miscare din randul careia provine presedintele egiptean demis Mohamed Morsi, nu "pactizeaza cu pucistii" si resping oferta de a intra in noul Guvern, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al miscarii islamiste, relateaza AFP.

"Noi nu pactizam cu pucistii. Noi respingem ceea ce emana din aceasta lovitura" militara, a declarat pentru AFP Tareq al-Morsi, pe tema ofertei formulate cu cateva ore inainte de noul premier egiptean.

Agentia de stiri de stat MENA relatase ca noul premier are mandat sa ofere posturi ministeriale Partidului Libertatii si Dreptatii al Fratiei.