Furtuna tropicala Chantal a capatat putere marti indreptandu-se catre insulele Caraibe, amenintand sa loveasca miercuri Republica Dominicana, frontaliera cu Haiti, a declarat Centrul american de supraveghere al uraganelor (NHC), scrie Mediafax.

Furtuna s-a indepartat marti de Antilele Mici capatand putere in estul Marii Caraibilor si amenitand sa atinga miercuri Republica Dominicana, situata in estul unei insule pe care o imparte cu Haiti.

Chantal se afla marti dupa-amiaza la 540 de kilometri sud-est de San Juan Vientos - in estul Caraibilor -, cu rafale de vant de pana la 100 de kilometri pe ora, a precizat NHC in buletinul sau de la ora 18:00 GMT (21:00, ora Romaniei).

Furtuna, care se deplaseaza cu 46 de kilometri pe ora, a fost pusa sub supraveghere in cazul in care va deveni uragan in Republica Dominicana, mai ales asupra zonei situata intre Barahona si Samana.

Alerte de furtuna tropicala au fost emise pentru coasta de nord a Haiti, devastata in 2010 de un cutremur de pamant, Dominica, Martinique, Guadelupe si Porto Rico.