Cel putin 51 de persoane au fost ucise luni in Cairo, potrivit unor surse medicale citate de Reuters, in timpul unei manifestatii de sustinere a presedintelui inlaturat de la putere Mohamed Morsi, care se desfasura in fata unitatii militare din Cairo unde acesta este retinut. Fratia Musulmana a declarat ca armata, aflata acum la putere, urmareste pentru Egipt aceeasi soarta ca cea a Siriei.

UPDATE Presedintele interimar a ordonat o ancheta cu privire la evenimente, fata de care si-a exprimat "profundul regret". In comunicat se precizeaza ca decesele au survenit ca urmare a incercarilor protestatarilor de a intra in sediul Garzii Republicane.

Protestatarii islamisti au declarat ca s-a tras asupra lor.

Peste 200 de persoane au fost ranite.

Fratia Musulmana a facut apel la egipteni sa se revolte impotriva armatei, pe care o acuza de lovitura de stat.

Turcia a condamnat evenimentele de luni, pe care le-a catalogat drept un masacru.

Liberalul Moham ElBaradei a declarat ca tara are nevoie acuta de reconciliere si a condamnat violentele.

Armata pe de alta parte sustine ca un grup de teroristi a incercat sa intre in unitate si un ofiter de armata a fost ucis, iar alti 40 raniti. Soldatii au tras la randul lor cand au fost atacati de persoanele inarmate.

La un spital de langa moscheea unde islamisti s-au instalat de la inlaturarea lui Morsi, miercuri, si arestarea acestuia, camerele sunt ticsite de raniti.

Purtatorul de cuvant al Fratiei Musulmane a relatat ca s-a tras asupra oamenilor care se rugau dimineata si organizau un protest pasnic in fata cazarmelor.

Drept consecinta a acestor evenimente, partidul ultra-conservator islamist Nour, care initial a sustinut interventia militara, a anuntat ca se retrage de la negocieri pentru un guvern intermar care sa faca tranzitia catre noi alegeri.

Intre timp, proteste impotriva lui Morsi dar si de sustinere a acestuia continua in Cairo, Alexandria si alte orase. Ciocnirile care au avut loc vineri si sambata au dus la moartea a 35 de persoane.