In piata Tahrir din Cairo, zeci de mii de manifestanti s-au adunat pentru a apara "legitimitatea poporului" si a isi arata sustinerea fata de decizia armatei de a il alunga pe Mohamed Morsi in urma manifestatiilor masive ostile fata de fostul presedinte, potrivit Mediafax.

In timp ce la sol o mare de steaguri acopera piata plina de lume, pe cer, avioane de vanatoare survoleaza regulat, lasand in urma lor fum in culorile steagului egiptean.

Cu toate acestea, tot la Cairo, islamistii, partizanii presedintelui decazut, continua sa se mobilizeze pentru a apara ei insisi "legitimitatea" primului presedinte ales democratic din istoria tarii.

Intr-un cortegiu care se indrepta in directia emblematicei piete, o pancarta afirma, in engleza: "Egiptul a avut parte de o revolutie populara, nu o lovitura de stat".

In apropiere, Yasser, de profesie inginer, afirma ca destituirea lui Morsi nu este "contrara democratiei deoarece 30 de milioane de persoane au iesit in strada pentru a isi exprima furia".

El mai spune ca asteapta "declaratia constitutionala" care trebuie sa lanseze "noul Egipt in care toata lumea sa fie integrata". "Fratia musulmana are un partid si trebuie sa poata participa la viitorul Egiptului", asigura el.

Dupa suspendarea Constitutiei si destituirea miercuri a presedintelui Morsi, inlocuit de liderul Inaltei curti constitutionale, armata a dus o campanie de arestari in randul liderilor din Fratia musulmana, din care face parte si Morsi care este inca arestat.