UPDATE (ora 17:01): Autoritatile americane au identificat cele doua persoane care si-au pierdut viata in accidentul aviatic: este vorba despte doi elevi chinezi.

Accident aviaticFoto: Captura ABC News

UPDATE (ora 10:30): Cel mai recent bilant indica doi morti si 182 de raniti. Avionul Boeing 777 apartinand Asiana Airlines, care venea de la Seul si a ratat sambata aterizarea pe aeroportul din San Francisco, prabusindu-se pe pista, avea la bord 307 persoane, potrivit AFP. 123 de pasageri au scapat nevatamati.

"Coada avionului Asiana a lovit pista si avionul a parasit pista", a explicat in cursul serii trecute Ministerul sud-coreean al Transporturilor, care a trimis la locul accidentului o echipa formata din patru persoane pentru a inspecta carcasa avionului.

Conducerea companiei Asiana Airlines a anuntat ca nu crede ca prabusirea aeronavei Boeing 777 a fost cauzata de probleme mecanice. Totodata, Asiana Airlines a refuzat sa raspunda la intrebari privind o posibila eroare de pilotaj, transmite Reuters.

"Deocamdata, anuntam ca nu e vorba de probleme provocate de avionul 777-200 sau motoarele sale", a declarat Yoon Young-doo, presedinte si CEO al companiei, intr-on conferinta de presa.

Un avion de linie Boeing 777 apartinand Asiana Airlines, care venise din Seul, s-a prabusit sambata, la aterizare, pe aeroportul international din San Francisco, a anuntat Administratia Federala de Aviatie din SUA, citata de Reuters. Aeroportul a fost inchis.

UPDATE 01.00 Departamentul de pompieri din San Francisco a declarat pentru CBS News ca doua persoane si-au pierdut viata, iar 61 au fost ranite, unele grav, mentionand totodata ca bilantul ar putea creste.

De asemenea, Spitalul General din San Francisco a anuntat ca a primit 10 persoane in stare grava, intre care doi copii.

UPDATE 00.35 Avionul avea la bord 292 de pasageri, a confirmat compania aeriana. Nu exista un bilant al victimelor, insa potrivit consulului general adjunct sud-coreean aflat la fata locului, citat de Reuters, cel putin o persoana a murit si circa 20-30 de persoane au fost ranite.

Potrivit site-ului Asiana Airlines, aeronavele Boeing 777 pe care le detine compania au o capacitate intre 246 si 300 de locuri.

In imaginile transmise de postul de televiziune locat KTVU se poate observa ca aeronava a suferit multiple stricaciuni, o parte din avion a luat foc, iar coada si o aripa au fost distruse la aterizare.

Pompierii au sosit la fata locului iar, la ora actuala, focul pare sa fi fost stins.

Potrivit AFP, jumatate din cabina avionului a fost arsa, interiorul avionului fiind vizibil cu ajutorul camerelor din elicopterele televiziunii.

David Eun se afla la bordul avionului

David Eun se afla la bordul avionului

Foto: Twitter

Fotografii realizate de amatori si postate pe Twitter aratau pasageri evacuand aparatul.

UPDATE: David Eun, vicepresedinte executiv al companiei Samsung, care se afla la bordul avionului, a postat pe contul sau de Twitter o fotografie cu pasageri evacuand aeronava pe iesirile de urgenta.