Un soldat egiptean a fost ucis in atacuri simultane ale militantilor islamisti care au lansat, vineri, rachete si au tras cu mitraliere in posturi de politie si militare din Sinai, a anuntat o sursa medicala, citeaza Mediafax. Doi soldati au fost raniti in atacul asupra unui punct de control al armatei la al-Gura, in nordul peninsulei.

Un post de politie si o cladire a serviciilor de informatii militare din orasul de frontiera Rafah au fost atacate cu rachete, au adaugat surse de securitate.

O sursa de securitate a precizat ca islamistii au atacat punctele de control militar si politienesc din mai multe orase din nordul Sinai. Atacurile nu au fost revendicate.

Islamistii radicali se servesc de regiunea de nord a peninsulei, putin populata, ca de o trambulina pentru a ataca fortele de securitate si Israelul.

Mai multi islamisti au amenintat public ca vor comite violente ca raspuns la indepartarea de la putere a fostului presedinte Mohamed Morsi, miercuri, in urma unor manifestatii de amploare.