Un nou pas a fost facut spre canonizarea lui Ioan Paul al II-lea, dupa recunoasterea de catre adunarea plenara a Congregatiei pentru cauza Sfintilor a unui al doilea miracol atribuit papei polonez, a anuntat marti agentia de presa italiana Ansa, preluata de AFP.

Dupa toate probabilitatile, Ioan Paul al II-lea va fi canonizat pana finele acestui an iar ceremonia ar putea avea loc in decembrie.

Cardinalii si episcopii membrii ai Congregatiei pentru cauza Sfintilor au aprobat un nou miracol, dupa cel care a permis beatificarea sa rapida.

In aprilie, o comisiei de sapte medici ai acestei Congregatii a recunoscut vindecarea inexplicabila a unei femei.

Decretul de canonizare trebuie semnat de papa Francisc, dupa care va fi convocat un consistoriu in urma caruia se va anunta data canonizarii.

Procesul canonic cere recunoastearea prin examen clinic a unui miracol pentru beatificare si un altul pentru canonizare.

La funeraliile lui Ioan Paul al II-lea, in 2005, dupa 27 de ani de pontificat, unul dintre cele mai lungi din istorie, multimea a scandat "santo subito".

La Stampa noteaza ca un alt predecesor al lui, Ioan al XXIII-lea, ar putea fi canonizat in acelasi timp.

Ioan al XXIII-lea, supranumit Papa cel Bun, s-a aflat in fruntea Bisericii Catolice in perioada 1958 - 1963 si a fost cel care a convocat Conciliul Vatican II. Cu el este comparat uneori papa Francisc, pentru atitudinea sa si tonul cald cu care se adreseaza multimilor.