UPDATE: Un cetatean american a fost ucis, vineri seara, in confruntarile izbucnite intre sustinatorii si opozantii presedintelui egiptean Mohamed Morsi, la Alexandria (nordul tarii), ridicand la doi morti bilantul violentelor, potrivit televiziunii de stat, citata de AFP.

UPDATE 2: Statele Unite au anuntat vineri seara ca a permis unei parti dintre agentii lor diplomatici si consulari sa paraseasca Egiptul, din cauza turbulentelor politice ce zguduie tara si dupa moartea cetateanului american.

"Pe 28 iunie, Departamentul de Stat a autorizat unui numar limitat de angajati guvernamentali si familiilor lor sa paraseasca Egiptul, din cauza tulburarilor politice si sociale in desfasurare", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Departamentul de Stat le-a cerut de asemenea cetatenilor americani care calatoresc in Egipt sau care locuiesc acolo sa isi amane calatoriile si sa ramana extrem de vigilenti, pentru propria siguranta.

O sursa medicala a confirmat pentru AFP "decesul unui cetatean american de 21 de ani, atins de tiruri cu alice si transportat la spital".

Ambasada Statelor Unite la Cairo a anuntat ca ancheteaza aceste informatii.

"Suntem la curent cu informatiile referitoare la moartea unui cetatean american. Cautam sa le confirmam", a declarat pentru AFP un responsabil al ambasadei.

Seful securitatii din Alexandria, Amine Ezzedine, a confirmat ca un american "care facea fotografii" a fost ucis in confruntari.

Televiziunea de stat a anuntat initial ca este vorba de un "fotograf-jurnalist", insa Amine Ezzedine a precizat ca americanul lucra pentru centrul cultural american din Alexandria.

Un egiptean a fost de asemenea ucis in ciocnirile din Alexandria, iar cel putin 70 de persoane au fost ranite, a relatat presa oficiala.

O persoana a fost ucisa si alte 70 au fost ranite vineri, la Alexandria, in nordul Egiptului, in cursul unor ciocniri violente intre partizanii si opozantii presedintelui islamist Mohamed Morsi, informeaza AFP, citand agentia oficiala Mena.

"Un cetatean a decedat in urma ranilor provocate de tiruri cu alice", a precizat agentia egipteana, adaugand ca cele 70 de persoane ranite au fost transportate la spital.

Confruntarile au izbucnit in timpul unor manifestatii rivale desfasurate la Alexandria, al doilea cel mai important oras din Egipt.

Televiziunea a difuzat imagini cu manifestanti fugind in toate directiile in cartierul Sidi Gaber din Alexandria, in timp ce se aud focuri de arma.

Au fost difuzate de asemenea imagini in care apar coloane de fum ce se ridica deasupra sediului local al Partidului Libertatii si Justitiei (PLJ) - ramura politica a Fratilor Musulmani, prezidat de Morsi -, incendiat in acelasi cartier.

Forte de ordine suplimentare au fost trimise la fata locului pentru a-i dispersa pe manifestanti, potrivit unui oficial din domeniul securitatii.

In orasul Aga, din provincia Ad Daqahliyah (Delta Nilului), sedii ale PLJ au fost de asemenea jefuite si apoi incendiate, potrivit autoritatilor.

In intreaga tara, zeci de mii de manifestanti pentru si impotriva presedintelui Mohamed Morsi au iesit in strada, dovada unei profunde divizari a tarii, sporind temerile privind noi turbulente.

Miercuri si joi, confruntarile dintre sustinatorii si opozantii lui Morsi s-au soldat cu patru morti si sute de raniti in Delta Nilului (nord).