Nelson Mandela, fostul presedinte al Africii de Sud in perioada 1994-1999, s-a impacat cu el insusi si este linistit. Dezvaluirea ii apartine fiicei sale, Makaziwe, care - intr-un interviu acordat pentru CNN si citat de presa britanica - a povestit cum familia sa petrece "momente sacre si frumoase" alaturi de Nelson Mandela si se roaga pentru el. "Ne bucuram in fiecare zi alaturi de el si ne rugam la Dumnezeu. (...) S-a impacat cu sine. Cred ca acum este linistit", a adaugat femeia in varsta de 59 de ani.

Nelson MandelaFoto: Agerpres/AP

Aflat in stare critica la un spital din Pretoria, Mandela, in varsta de 94 de ani, ar putea fi vizitat de presedintele american, Barack Obama, care va porni vineri in primul sau turneu oficial in Africa, aminteste CNN, citat de Daily Telegraph. Deocamdata, acesta este doar un zvon, informeaza mass-media americane. Obama are pe agenda de lucru o intalnire cu Jacob Zuma, actualul presedinte al Africii de Sud, o vizita la Soweto, orasul natal al lui Mandela, si una pe insula Robben, locul in care a fost incarcerat, timp de 18 ani, fostul presedinte sud-african.

Intre timp, familia si prietenii lui Mandela continua sa treaca pe la capataiul muribundului. Nepoatele sale, Swati Dlamini si Zaziwe Dlamini-Manaway, au scris, intr-un mesaj pe Twitter, ca familia ii este alaturi in aceste momente de cumpana. "Medicii fac tot ceea ce la sta in putere pentru a-i asigura confortul. (...) Nu stiu daca este ceva in neregula cu el, nu sunt doctor. Stiu insa cand o persoana se afla instare critica", a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele Jacob Zuma.

Acesta a tinut sa aminteasca de rolul jucat de Nelson Mandela in democratizarea tarii. "El este parintele democratiei, omul care a luptat si si-a sacrificat viata. Este omul pe care noi toti il iubim. (...) Ceea ce trebuie sa facem noi, ca tara, este sa ne rugam ca el sa se insanatoseasca, sa ne rugam ca medicii isi fac treaba asa cum trebuie, pentru ca Mandela sa iasa sanatos din spital", a adaugat Zuma, citat de CNN.