Keith Alexander, directorul Agentiei Nationale de Securitate (NSA) a aparat miercuri legalitatea vastelor programe de supraveghere din Statele Unite, dezvaluite saptamana trecuta. "Noi lucram zilnic in conformitate cu reguli stricte, functionam in cadrul unui regim foarte riguros de supraveghere al guvernului", a declarat acesta in fata Senatului american, potrivit unui comunicat citat de AFP.

"Totul tine de incredere. Noi operam pentru a mentine vie increderea americanilor, pentru ca aceasta este sacra [...] Nu vrem sa facem un compromis intre securitate si libertate. Nu este o alegere, trebuie sa le indeplinim pe amandoua", a explicat Keith Alexander.

"Exista numeroase mecanisme de supraveghere", a adaugat acesta.

Programele de supraveghere ale Agentiei Nationale de Securitate au ajutat la prevenirea a "zeci de atacuri teroriste", a afirmat Keith Alexander.

Participarea lui Keith Alexander la audiere vine la sase zile dupa dezvaluirile legate de doua programe secrete de supraveghere telefonica si electronica, in Statele Unite si in strainatate. Aceste programe au fost dezvaluite de catre Edward Snowden, un fost consultant IT al NSA, care s-a refugiat in Hong Kong inainte de a trimite documentele publicatiilor The Washington Post si The Guardian.