Presedintele rus Vladimir Putin i-a cerut vineri, pe un ton sec, guvernatorului unei regiuni sa "nu-l mai intrerupa niciodata", in timpul unei reuniuni la Kremlin, relateaza AFP.

"Va cer - v-am ascultat cu atentie - va cer sa nu ma mai intrerupeti niciodata", i-a spus Putin guvernatorului regiunii Nizhny Novgorod, Valery Shantsev, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Guvernatorul insista asupra necesitatii unei majorari a salariilor angajatilor municipali, in timp ce seful statului a subliniat ca prioritatea este acordata salariatilor din educatie.

Reuniunea a avut loc intr-o sala festiva a Kremlinului, iar remarca presedintelui rus a fost difuzata la jurnalul televiziunii publice.

Guvernatorul a tacut, precizeaza AFP.

(Sursa imaginilor: RIA Novosti)

Vladimir Putin, care a ajuns la putere in 1999 si a inceput anul trecut un al treilea mandat prezidential, este cunoscut pentru remarcile incisive facute la adresa subordonatilor.

Guvernatorii rusi au fost alesi prin vot universal pana in 2004, cand Putin a impus numirea lor de facto de catre Kremlin.

Alegerea lor prin vot a fost din nou prevazuta in urma unei reforme introduse anul trecut, dar care lasa consiliilor locale dreptul de a renunta la aceasta posibilitate.