Mark Lynas, un fost activist ecologist de frunte din Marea Britanie, declara la inceputul anului 2013 ca stiinta l-a facut sa-si schimbe perceptia in legatura cu organismele modificare genetic. Timp de multi ani Lynas a militat impotriva culturilor modificate genetic cu scopul ca oamenii de afaceri din agricultura sa fie mai holistici si ecologici in abordarile lor. Tintele sale au fost companii internationale, cum ar fi Monsanto si Syngenta, lideri in biotehnologii agricole. Dar, la inceputul acestui an (3 ianuarie 2013), Lynas si-a cerut public scuze, in cadrul Conferintei pentru Agricultura de la Oxford:

"Vreau sa incep prin a-mi cere iertare. Declar oficial aici si acum ca imi cer iertare pentru anii in care am distrus culturile modificate genetic.

Imi pare rau si pentru ca am fost printre fondatorii miscarii anti-OMG la mijlocul anilor '90, contribuind la demonizarea unei optiuni tehnologice importante, care poate fi folosita in beneficiul mediului. Ca ecologist si ca persoana care crede in dreptul tuturor de a avea hrana sanatoasa si consistenta la alegere, n-as fi putut alege o cale mai nepotrivita. Acum regret profund. Va intrebati, desigur, ce s-a intamplat intre 1995 si ziua de azi, care sa ma faca nu doar sa-mi schimb perceptia, dar sa si vin aici si s-o recunosc deschis? Raspunsul este relativ simplu: am descoperit stiinta si, cu acest prilej, sper ca am devenit un ecologist mai bun", a spus Mark Lynas.

Citeste integral pe www.infoomg.ro.