Papa Francisc a criticat luni cultura "confortului" si a "temporarului", referindu-se la cuplurile catolice care prefera sa aiba un singur copil, pentru a putea continua sa "mearga in vacante" sau sa "cumpere o casa", scrie AFP.

Papa si-a imaginat cum gandeste un parinte catolic in zilele noastre: "Nu, nu vreau mai mult de un copil, pentru ca nu vom mai putea pleca in vacante, nu vom mai putea merge acolo, nu ne vom putea cumpara o casa! (...) Vrem sa-L urmam pe Domnul, dar pana la un anumit punct".

"Bunastarea ne anesteziaza, ne scufunda, ne priveaza de curajul de a merge spre Iisus. Este cea mai importanta bogatie a culturii de azi, cultura bunastarii!", a afirmat acesta.

Fracnisc a vorbit, in acest context, si despre o "fascinatie a temporarului".

"Cate cupluri nu se casatoresc si gandesc in sufletul lor, fara a indrazni sa o spuna: 'atat timp cat exista dragoste, si pe urma, vom vedea", a mentionat el, in cadrul unei slujbe matinale, in stilul foarte concret pe care il abordeaza.

Papa argentinian reia astfel fidel, dar in termeni concreti si frapanti care pot ramane in spiritul oamenilor, temele pe care predecesorul sau Benedict al XVI-lea le expunea in termeni abstracti: casatoria vazuta ca ceva provizoriu, frica de angajament, de a fi parinte si refuzul de a abandona confortul personal.