Un grup de 30 de tigani romani si-a improvizat o tabara pe o strada exclusivista din Londra, tabara precara contrastand puternic cu imprejurimile si nemultumind populatia locala, scrie Daily Mail, potrivit Mediafax. "Regina ajuta si isi protejeaza poporul", spune Vasile, in varsta de 52 de ani, unul dintre cei aproximativ 30 de tigani care dorm intr-o zona verde de pe o strada exclusivista din Londra. "Regina are grija de poporul ei - toata lumea stie acest lucru. De aceea venim din Romania, ca sa ne ajute si pe noi", adauga acesta.

Tabara amplasata ilegal, cu pilote murdare si valize uzate contrasteaza puternic cu masinile luxoase expuse in apropiere si terasele ingrijite, scriu jurnalistii britanici.

"Vrem sa gasim de lucru. Nu am venit aici pentru a comite infractiuni sau a cersi", spune Vasile. Jurnalistii britanici noteaza insa ca tiganii romani nu fac altceva decat sa caute in gunoaie, dupa mancare.

"Speram ca cineva in Guvern va interveni si ne va oferi de munca si adapost, undeva unde sa locuim", a mai spus Vasile, tiganul care a stat de vorba cu jurnalistii de la Daily Mail.

Publicatia britanica mai scrie ca unii dintre membrii taberei ar cersi pe strazile din West End, iar ei ar avea legaturi si cu bandele de hoti de buzunare, precum si cu inselarea batranilor.