Un colier de mare valoare a fost furat in timpul Festivalului de film de la Cannes, a anuntat joi casa de bijuterii elvetiana De Grisogono, citata de AFP. Incidentul are loc la numai o saptamana de la furtul spectaculos al unor bijuterii Chopard, estimate la peste un milion de dolari, dintr-o camera de hotel din Cannes.

"Un colier a fost furat in timpul Festivalului de la Cannes si colaboram cu autoritatile", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al casei de bijuterii, care a refuzat sa faca alte comentarii cu privire la circumstantele furtului si valoarea bunului, intrucat ancheta este in curs.

Anterior, o sursa din cadrul politiei din Cannes a afirmat ca nu se stie inca daca "este vorba de o pierdere sau de un furt".

"Am pierdut urma colierului in orasul Antibes (de pe Coasta de Azur, n.r.) si s-ar putea sa fie vorba de o problema de inventar", a adaugat sursa citata, precizand ca, la cererea politiei, a fost depusa o plangere, pentru a fi efectuata o ancheta.

Potrivit presei franceze, valoarea colierului cu diamante este estimata la aproape doua milioane de euro.

Casa de bijuterii elvetiana De Grisogono a organizat marti, in cadrul celei de a 66-a editii a Festivalului de film de la Cannes, o receptie la hotelul Eden Roc din Cap d'Antibes, in prezenta a numeroase staruri.

Saptamana trecuta, mai multe bijuterii scumpe apartinand casei elvetiene Chopard au fost furate dintr-o camera de hotel din Cannes, in plin festival. Bijuteriile, estimate la 1,4 milioane de dolari, urmau sa fie imprumutate vedetelor de cinema in cadrul evenimentului.