Turcia a decis sa construiasca un "zid de securitate" pe o mica portiune a frontierei sale cu Siria, pentru a o supraveghea mai bine, a anuntat joi ministrul turc al Vamilor si Comertului, Hayati Yazici, citat de AFP.

Acest zid, lung de 2,5 kilometri, va fi ridicat in apropiere de punctul de frontiera turc Cilvegozu, in provincia Hatay (sud), in dreptul localitatii siriene Bab al-Hawa, a explicat ministrul pentru postul de televiziune NTV.

"Va fi gard de sarma ghimpata si un zid pe care vor fi instalate camere de supraveghere", pentru a impiedica intrarile ilegale din Siria", a spus el, precizand ca "aceasta constructie va maximiza securitatea in aceasta zona".

Un atentat cu masina-capcana, atribuit de catre Ankara regimului de la Damasc, a facut 17 de morti si 30 de raniti, pe 11 februarie, la punctul de frontiera Cilvegozu.

Autoritatile turce au decis de asemenea, marti, sa restranga pe o perioada de o luna intrarile si iesirile prin singurul punct de frontiera cu Siria aflat inca sub controlul guvernului presedintelui sirian Bashar al-Assad, dupa dublul atentat cu masini-capcana care a provocat moartea a 51 de persoane, pe 11 mai, in orasul de granita Reyhanli.

Turcia ii sustine pe rebelii sirieni si cere plecarea presedintelui Bashar al-Assad de la putere. De asemenea, Turcia adaposteste circa 400.000 de refugiati sirieni pe teritoriul sau.