Cinci yemeniti, condamnati la moarte pentru furt si crima, au fost executati iar cadavrele lor au fost expuse in public marti, in sud-vestul Arabiei Saudite, a anuntat agentia oficiala Spa, preluata de AFP.

Un al saselea barbat, un saudit, declarat vinovat pentru crima, a fost executat in provincia Assir (sud), ceea ce ridica la 47 numarul executiilor in regat, de la inceputul anului.

Cei cinci yemeniti au comis o serie de furturi si au asasinat un saudit, sufocandu-l, potrivit agentiei de presa, care citeaza un comunicat al ministerului de Interne.

"Au fost executati si crucificati" in orasul Jizane, potrivit acestui comunicat. Termenul de crucificare in Arabia Saudita, pedeapsa prevazuta pentru cirime odioase, semnifica expunerea in public a cadavrelor.

Trei dintre cei cinci barbati executati erau frati.

Un martor a precizat ca executia a avut loc intr-o piata, in fata campusului unversitatii din Jizane.

Un alt martor a precizat ca cei cinci condamnati au fost decapitati.

Arabia Saudita aplica o interpretare extrem de de riguroasa a Shariei, legea islamica, potrivit careia violul, crima, apostazia, furtul cu mana armata si traficul de droguri sunt pasibile de pedeapsa capitala. Se aplica si alte pedepse corporale, precum amputarea mainii pentru hoti si biciuirea pentru diferite delicte.

In 2012, 79 de persoane au fost decapitate in regat, ceea ce plaseaza Arabia Saudita pe locul patru in randul tarilor care executa cei mai multi condamnati la moarte in lume.