Fostul ministru francez al bugetului Jerome Cahuzac a declarat, intr-un interviu difuzat duminica de cotidianul regional La Depeche du Midi, ca a transferat in Franta banii pe care ii detinea in strainatate, fara sa-i fi declarat, si ca a renuntat totodata sa mai candideze pentru un loc de deputat, transmite AFP.

"Sa stiti ca am procedat la repatrierea sumelor aflate in litigiu. Acestea sunt in Franta, la dispozitia justitiei. Imi voi achita datoria. Si voi dona restul, daca exista, operelor de caritate din arondismentul Villeneuve", a declarat el.

Jerome Cahuzac a fost constrans sa paraseasca guvernul la 19 martie si sa admita ca detinea un cont bancar in Elvetia, transferat apoi in Singapore, dupa ce a negat public luni de zile acest lucru. El si-a anuntat ulterior si demisia din Adunarea Nationala (camera inferioara a Parlamentului francez).

Intr-o emisiune televizata, la 16 aprilie, el a marturisit ca suma plasata in strainatate se ridica la 600.000 de euro, dupa cum le-a declarat magistratilor care ancheteaza acest cont bancar al sau.

In interviul pentru La Depeche du Midi, Cahuzac a anuntat de asemenea ca renunta sa se mai prezinte la alegerile legislative partiale din 16 si 23 iunie din departamentul Lot-et-Garonne, in sud-vestul Frantei.

Astfel, Partidul Socialist francez va putea rasufla usurat in urma acestui anunt, dupa ce eventualitatea unei candidaturi a lui Cahuzac a starnit fiori reci in randul acestuia.