Un taximetrist din Hong Kong a comparut in instanta pentru ca nu i-a restituit unui client nici mai mult nici mai putin decat cincizeci de centi in moneda locala (aproximativ 0,06 dolari SUA), relateaza BBC, citat de Agerpres. Taximetristul a fost achitat, iar acuzatia ca a retinut in mod ilegal cei 50 de centi HK nu a putut fi dovedita de avocatii reclamantului.

Soferul de taxi a spus ca el insusi incearca sa inteleaga de ce-a fost dat in judecata, mai ales ca respectivul client nu-i ceruse restul.

Potrivit materialelor cazului, calatoria, care a facut obiectul procedurii, a avut loc in octombrie 2012 si l-a costat pe reclamant circa 136,5 dolari HK (18 dolari SUA). Pasagerul a sustinut in instanta ca i-a dat soferului 137 de dolari si n-a primit rest. Dupa cum mentioneaza BBC News, el nu i-a cerut acestuia restul de bani, dar, ulterior, a mers la politie si l-a denuntat.

In Hong Kong este o practica incetatenita ca soferii de taxi sa rotunjeasca suma calatoriei. Un reprezentant al Oficiului pentru taxiuri a declarat pentru AFP ca intreaga afacere nu a fost decat o risipa inutila din banii contribuabililor.