Transportatorii bulgari au blocat joi, pentru a doua oara intr-o saptamana, punctele de trecere a frontierei cu Turcia, pentru a protesta fata de lungile proceduri de control aplicate de turci, a anuntat postul bulgar de radio BNR, preluat de AFP.

O coada da 10 km de camioane grele si tiruri s-a format la principalul punct de trecere a frontierei bulgaro-turce, Kapitan-Andreevo, si o alta de 5 km la Lesovo, inspre nord.

Prin punctul de frontiera Kapitan-Andreevo trece o parte importanta a traficului dintre Europa centrala si Orientul Mijlociu.

Transportatorii bulgari vor sa denunte controalele laborioase si exigentele suplimentare impuse de vamesii turci, cu scopul de a-i exclude de pe piata, dupa cum acuza ei.

"Ne vom continua actiunile de protest pana cand situatia se va schimba si Turcia va respecta regulile europene si internationale de transport international si inceteaza sa ne tortureze", a declarat pentru BNR proprietarul unei companii de transport rutier, Petko Angelov.

Seful autoritatii bulgare de transport rutier, Valentin Bojkov, a amenintat joi ca va depune o plangere la Comisia Europeana.