Un sef al mafiei italiene s-a predat miercuri, el fiind cautat timp de trei ani, dupa un proces in urma caruia au fost trimisi la inchisoare zeci dintre complicii sai iar sotia sa a fost arestata, a anuntat politia italiana, citata de AFP.

Giuseppe Pesce, in varsta de 33 de ani, este presupusul lider al clanului Pesce, membru al 'Ndrangheta, redutabila mafie calabreza din sudul Italiei care a controlat multa vreme activitatile din importantul port comercial Gioia Tauro.

"Am obosit sa fiu mereu pe fuga", le-a spus el avocatilor sai, in timp ce il insoteau la inchisoarea de maxima securitate, potrivit relatarilor agentiei italiene de presa Ansa.

Intr-un proces deschis impotriva a 42 de membri ai clanului Pesce, Giuseppe Pesce a fost condamnat la 16 ani de inchisoare, in contumacie, pentru asociere mafiota. El a fost de asemenea acuzat intr-un alt proces de constituirea unui clan mafiot.

Sotia sa, arestata la inceputul lunii mai, este suspectata ca l-a ajutat sa fuga de justitie si ca i-a intermediat legatura cu ceilalti membri ai clanului.

'Ndrangheta a devenit in ultimii ani cea mai importanta si mai de temut dintre cele patru organizatii criminale din Italia, celelalte fiind Camorra din regiunea Napoli, Cosa Nostra din Sicilia si Sacra Corona Unita (SCU) din regiunea Apulia.

Specializata mai ales in traficul de droguri, in special cocaina, organizatia are o cifra de afaceri anuala de zeci de miliarde de euro, bani obtinuti in special din traficul international de droguri si arme, potrivit diverselor estimari.