Un grup loial presedintelui sirian Bashar al-Assad a postat oline un video care arata cat de barbar poate fi razboiul civil din Siria. Inregistrarea prezinta un cunoscut luptator rebel care spinteca corpul unui soldat guvernamental, ii scoate inima si ficatul, dupa care musca din inima, relateaza CNN. Un purtator de cuvant al rebelilor a confirmat incidentul, precizand ca exista circumstante atenuante.

"Jur pe Dumnezeu, va vom manca inimile, soldati ai lui Bashar. Cainilor. Dumnezeu este mare!" spune barbatul. "Eroi din Baba Amr... le vom scoate inimile sa le mancam", adauga rebelul inainte de musca din inima soldatului.

Un grup cunoscut drept loial presedintelui Bashar al-Assad a postat online inregistrarea in decursul zilei de luni. Grupul descrie mutilarea drept o "crima care depaseste toate limitele."

Principala alianta de opozitie din Siria a descris actul drept "oribil si inuman". "Coalitia sirian condamna cu fermitate acest act, in cazul in care acesta se dovedeste a fi adevarat", arata grupul disident intr-o declaratie.

"Coalitia subliniaza faptul ca un astfel de act contravine principiilor morale ale poporului sirian, precum si valorilor si principiilor Armatei Siriene Libere (rebelii- n.red.)", se precizeaza in declaratie.

Purtatorul de cuvant al rebelilor: Exista mai mult la poveste.

CNN precizeaza ca desi nu a putut verifica din surse independente autenticitatea inregistrarii, a discutat cu un purtator de cuvant al rebelilor locali, Tariq Al Sayed, care a confirmat incidentul si a spus ca a vorbit cu barbatul din imagini.

Al Sayed a precizat ca este prieten al rebelului din clipul video. El a declarat ca incidentul a avut loc in urma cu mai mult de doua saptamani, dupa ce mai multe rebeli si soldati guvernamentali au murit intr-o lupta in vestul orasului Homs.

Al Sayed a afirmat ca atunci cand a vazut inregistrarea i-a spus prietenului sau sa o stearga de pe internet pentru ca actul a fost unul barbar.

"Acesta a fost un incident izolat. Actiunile (lui - n.red.) nu reprezinta Armata Siriana Libera. Actiunile sale il reprezinta doar pe el", a spus Al Sayed. "El nu este doar o persoana normala care sta acasa. Doi dintre fratii lui au fost ucisi. Mama si tatal sau au fost retinuti, iar restul familiei sale a fost stramutata", a precizat purtatorul de cuvant al rebelilor.

Districtul Baba Amr din Homs, candva un bastion anti-guvernamental, a fost scena unei contraofensive brutale a armatei siriene incepand in februarie 2012, informeaza Human Rights Watch.

De cateva saptamani, Homs a devenit tinta unor atacuri continue, inclusiv bombardamente asupra zonelor civile, lansate de fortele guvernamentale.

Administratia lui Bashar al-Assad a negat in mod repetat acuzatiile potrivit carora ar fi vizat tinte civile, spunand ca fortele siriene au drept tinte grupuri inarmate si teroristi straini care incearca sa destabilizeze guvernul.

Human Rights Watch arata ca, in pofida ororile prin care au trecut locuitorii din Homs, actul atroce prezentat in video este de neiertat.

"Nu este de ajuns pentru opozitia din Siria sa condamne astfel de comportament sau sa dea vina pe violentele la care recurge guvernul. Fortele de opozitie trebuie sa actioneze cu fermitate pentru a opri astfel de abuzuri", a declarat Nadim Houry, directorul adjunct pentru Orientul Mijlociu al Human Rights Watch.