Cateva mii de persoane (12.000 - potrivit autoritatilor, 40.000 - potrivit organizatorilor) au format sambata un lant uman in jurul locului unde urmeaza sa se construiasca viitorul aeroport de la Notre-Dame-des-Landes, in apropiere de Nantes (vestul Frantei), pentru a-si exprima opozitia fata de acest proiect, anunta Agerpres.

Demonstrantii veniti din toata Franta au inconjurat pe o raza de 25 km locul unde urmeaza sa fie construite doua piste si aerogara prevazute in propunerea de transfer al aeroportului de la Nantes la Notre-Dame-des-Landes si unde intre 100 si 300 de militanti anticapitalisti locuiesc in cabane din toamna anului trecut pentru a impiedica inceperea lucrarilor de constructie.

Reprezentanti ai miscarii ecologiste EELV (care participa la coalitia de guvernare) si de extrema stanga participa la aceasta miscare de protest.

Proiectul, considerat de opozantii sai inutil si daunator mediului, este in prezent blocat din cauza modificarilor cerute de diverse rapoarte guvernamentale.

Constructia urmeaza sa fie finalizata in 2017 si ar urma sa inlocuiasca actualul aeroport Nantes Atlantique. Costurile sale sunt evaluate la peste 550 de milioane de euro.