Cel putin 18 persoane si-au pierdut viata si alte 22 au fost ranite in exploziile a 4 masini-capcana produse sambata intr-un mic oras din sudul Turciei, in apropiere de granita cu Siria. "Din pacate, avem 18 morti si 22 de raniti", a declarat ministrul turc de Interne, potrivit Mediafax.

Cele patru deflagratii au avut loc la ora 13.45 (13.45, ora Romaniei), in apropierea Primariei localitatii Reyhanli, situata in provincia Hatay, la cativa kilometri de un important post de frontiera cu Siria.

Siria se confrunta, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent si cu confruntari armate intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad si fortele militare ale opozitiei. Bilantul confruntarilor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 70.000 de morti.

Numeroase ambulante au fost trimise la fata locului pentru a acorda ingrijiri medicale ranitilor. CNN-Turk a relatat ca primaria din Reyhanli a suferit pagube semnificative.

Reyhanli, cu 60.000 de locuitori, este situat in apropiere de postul de frontiera Cilvegozu, principalul punct de trece dintre Turcia si Siria inainte de izbucnirea conflictului sirian, in 2011.

Un atentat cu masina-capcana atribuit de Turcia serviciilor secrete siriene s-a soldat cu 17 morti si 30 de raniti la 11 februarie la Cilvegozu.

Turcia adaposteste in prezent peste 300.000 de sirieni, majoritatea in tabere de-a lungul frontierei de 900 de km, si incearca sa faca fata afluxului continuu de refugiati sirieni care fug de luptele de peste doi ani din tara lor.