Vicepresedintele american Joe Biden a subliniat ca administratia Statelor Unite a fost extrem de precauta in problema siriana deoarece a tinut cont de situatia din perioada invaziei si ocupatiei Irakului din 2003, transmite AFP.

Biden a explicat ca administratia actuala nu doreste sa greseasca cum s-a intamplat in cazul administratiei precedente in Irak, referindu-se la armele de distrugere in masa.

Respectivele arme au fost pretextul pentru invazia din martie 2003, dar nu au fost gasite dupa caderea lui Saddam Hussein.

Guvernul american a vorbit despre probabilitatea ca guvernul sirian sa foloseasca arme chimice pentru prima oara acum doua saptamani, insa presedintele Obama a declarat ca dovezile nu sunt suficient de puternice.

"Stim ca s-au gasit urme si, cel mai probabil, sunt de la armele chimice. Ceea ce nu stim este daca acestea au fost imprastiate din greseala", a afirmat Joe Biden.

Daca aceasta practica va fi confirmata, "presedintele va lua masurile proportionale", a afirmat acesta, fara a da alte detalii.

Vicepresedintele american a explicat ca indiferent de cum se va incheia aceasta situatie, pentru o perioada de timp va exista instabilitate politica in Siria si ca administratia vrea sa se asigure ca inca exista institutii care pot guverna o tara.

Marti, Barack Obama a aparat strategia adoptata de guvern in legatura cu aceasta problema, cand membrii Congresului au facut presiuni pentru adoptarea unei atitudini mai dure.

"Eu nu iau decizii bazandu-ma pe perceptii. Nu pot sa reunesc coalitiile internationale in jurul unor perceptii. Am incercat asta in trecut si nu a functionat", a adaugat acesta, facand referire la invazia din Irak.