Presedintele american Barack Obama il va primi pe premierul britanic David Cameron, luni la Casa Alba, pentru a discuta despre situatia din Siria si despre summitul G8 care se va tine luna viitoare in Irlanda, informeaza AFP.

"Vizita prim-ministrului subliniaza relatia speciala dintre Statele Unite si Marea Britanie, o relatie cruciala pentru avansul securitatii si prosperitatii noastre", se arata intr-un comunicat de la Casa Alba.

Potrivit comunicatului, pe langa situatia din Siria si summitul G8, cei doi vor discuta despre cooperarea economica dintre cele doua tari, dar si despre masurile impotriva terorismului.

Vizita lui David Cameron va interveni intr-un moment in care Statele Unite incearca sa construiasca un nou impuls diplomatic pentru a rezolva conflictul din Siria, intr-un efort comun cu Rusia.

Secretarul american de Stat John Kerry s-a intalnit marti cu Vladimir Putin si a pledat pentru ca cele doua tari sa gaseasca "un punct comun" pentru solutionarea conflictului din Siria. Washingtonul si Moscova spera sa organizeze, pana la sfarsitul lunii, o conferinta internationala cu privire la problema Siriei pentru a gasi o solutie politica care sa fie in conformitate cu acordul semnat la Geneva pe 30 iunie 2012 de catre marile puteri.