O ambarcatiune a intrat in coliziune aproape de miezul noptii cu un turn de control in portul din Genova (nord-vestul Italiei) si mai multe persoane au cazut in apa. dintre care trei au murit, alte sase sunt ranite si mai multe sunt date disparute. au declarat echipele de salvare, potrivit Mediafax.

La doua ore dupa accidentul care s-a produs in jurul orei locale 23:30 (00:30, miercuri, ora Romaniei) echipele de salvare continuau sa caute mai multe persoane disparute, zece conform agentiei Ansa, sase conform altor jurnale.

In urma unei manevre gresite, nava-container, "Jolly Nero" care leaga Genova de Messina (Sicilia) a lovit edificiul, Palazzina Piloti, de unde sunt controlate miscarile navelor din aceste mare port, unul dintre cele mai importante din Italia.

Persoanele care se aflau pe nava au cazut in apa. Scafandrii pompierilor, ajunsi rapid la fata locului, au recuperat noua persoane dintre care trei erau moarte. Cel putin alte zece persoane sunt date disparute.

Din cauza impactului violent, turnul de control, o inalta structura metalica, s-a inclinat la 45 de grade iar o parte a acestuia s-a prabusit in apa.

Cautarile se vor concentra in cursul noptii in bazinul Giano, unde se afla turnul metalic.

Persoanele cautate in prezent ar fi putut cadea in apa dar se poate si sa fi ramas inchisi intr-un lift intern.

"Era momentul in care se aflau cele mai multe persoane in turn", a explicat paza de coasta pentru jurnalul local, Secolo XIX, deoarece in momentul impactului se schimba tura de lucru a personalului capitaneriei portuare.

Sosit la fata locului, armatorul navei, Stefano Messina, se afla in stare de soc "nu am mai vazut niciodata asa ceva. Suntem disperati", a declarat acesta cu lacrimi in ochi.

Presedintele Autoritatii portuare, Luigi Merlo, precum si primarul, Marco Doria, s-au deplasat de asemenea la fata locului.

Conform Ansa, Parchetul din Genova a deschis imediat o ancheta. Substitutul procurorului a plasat nava sub sechestru si a interogat comandantul.

Conform primelor marturii, se pare ca doua motoare s-au blocat.

Acest accident aminteste italienilor de tragedia navei Costa Concordia. Pachebotul de croaziera a naufragiat la 13 ianuarie 2012 in fata insulei toscane Giglio, provocand 32 de morti.