Explozia unui camion-cisterna, produsa marti dimineata pe o sosea din Mexic, a provocat moartea a cel putin 20 de persoane si ranirea altor 36, potrivit unui bilant inca provizoriu anuntat de autoritati, transmite AFP.

Accidentul s-a petrecut in zorii zilei de marti, in jurul orei locale 5.30 (13.30, ora Romaniei), pe o autostrada ce leaga capitala Ciudad de Mexico de orasul Pachuca, in statul Hidalgo (centru), in dreptul orasului Ecatepec si in apropiere de comunitatea saraca din San Pedro Xalostoc.

Se pare ca accidentul rutier a provocat desprinderea din suport a cisternei unui camion care transporta gaz, cauzand o explozie al carei suflu a fost resimtit pe o raza de 500 de metri si care a facut victime in randul localnicilor aflati in casele situate de-a lungul autostrazii.

Pana in prezent, "avem un bilant de 20 de persoane care si-au pierdut viata si 36 spitalizate", a declarat procurorul statului Mexico, Miguel Angel Contreras.

De asemenea, cel putin 15 vehicule au fost afectate si in jur de 30 de case au suferit pagube insemnate.

Pompierii si echipele de salvare continua sa actioneze la fata locului, cautand alte posibile victime printre daramaturi.