Trei barbati au fost arestati dupa descoperirea, luni, a trei femei date disparute in urma cu un deceniu si regasite in viata intr-o casa din Cleveland, Statele Unite, a anuntat politia, citata AFP.

"Politia din Cleveland confirma ca trei suspecti au fost arestati. Toti trei sunt barbati, hispanici, cu varste de 50, 52, si 54 de ani", a precizat politia, pe contul sau de Facebook.

Una dintre femei, Amanda Berry, a declarat ca barbatul care a tinut-o ostatica se numea Ariel Castro. Presa a identificat persoanele arestate ca fiind Ariel Castro si doi dintre fratii sai.

Politia a refuzat sa confirme numele suspectilor.

Detaliile legate de conditiile detentiei celor trei tinere femei nu sunt cunoscute inca dar se pare ca una dintre ele a dat nastere unui copil, in captivitate.

Un vecin a vazut-o pe una dintre femei, Amanda Berry, in timp ce tipa si incerca sa iara din casa situata intr-un cartier rezidential din Cleveland.

"Am auzit un urlet ... Pe urma am vazut-o pe aceasta femeie incercand sa iasa din casa", a declarat, la televiziunea ABC, Charles Ramsey, un vecin. "Am mers pana la intrarea casei si ea mi-a spus: 'Autati-ma sa ies, sunt aici de mult timp'".

Vecinul a incercat sa deschida usa si, vazand ca nu reuseste, a spart partea de jos a acesteia cu lovituri de picior. Tanara a iesit in patru labe "transportand cu ea o fetita", a precizat Ramsey.

"Sunt Amanda Berry. Am fost rapita si data disparuta timp de zece ani. Sunt libera acum", a spus ea, cand a telefonat la politie.

Politia, care a ajuns cateva minute mai tarziu, a gasit alte doua femei in locuinta.

Barbatul care a salvat-o pe femeie a declarat, in fata presei: "Am stiut ca ceva e in neregula cand o tanara draguta, alba sare in bratele unui barbat negru. Ceva era in neregula acolo".