Ministerul rus al Afacerilor externe s-a declarat luni "foarte preocupat" de raidurile efectuate de Israel in apropiere de Damasc, apreciind ca acestea ar putea provoca o escaladare a tensiunilor in regiune.

"Suntem in curs de precizare si analizare a tuturor circumstantelor legate de informatiile foarte preocupante legate de raidurile efectuate de Israel in 3 si 5 mai in apropiere de Damasc", a afirmat ministerul, intr-un comunicat citat de AFP.

"O intensificare a confruntarii armate creste considerabil riscul aparitiei de focare de tensiune" in tarile vecine Siriei, in special in Liban, adauga ministerul.

Israelul a efectuat vineri si duminica doua raiduri in Siria, afirmand ca a dorit sa impiedice un transfer de arme catre Hezbollahul libanez, aliat al Damascului si al Teheranului.

Rusia, unul dintre ultimii sustinatori ai Siriei, alaturi de China, a solicitat de asemenea stoparea politizarii chestiunii armelor chimice din Siria, in conditiile in care declaratiile legate de folosirea acestora in conflict s-au multiplicat.

"Cerem cu insistenta incetarea politizarii acestei chestiuni extrem de importante", a subliniat ministerul.

Este "inadmisibila" intarzierea unei reactii la cererea guvernului de la Damasc privind o ancheta a ONU legata de un prezumtiv recurs la armele chimice de catre rebeli, in apropiere de Alep, se arata in acest comunicat.

"Nu putem permite ca acest conflict intern foarte periculos si distrugator din Siria sa se internationalizeze", potrivit sursei citate.