Politia spaniola a anuntat duminica descoperirea a 52 de tone de hasis intr-un depozit din Cordoba, in Andaluzia (sudul tarii), aceasta fiind "cea mai importanta captura realizata vreodata in Spania si de asemenea un record in Europa", transmite AFP.

"Este vorba despre cea mai mare cantitate de hasis capturata in tara noastra" din 1996, cand 36 de tone de hasis au fost gasite pe un cargobot panamez, in portul Marin, in Galicia (nord-est), a precizat politia spaniola intr-un comunicat.

Cele 52,6 tone de hasis erau depozitate intr-un hangar dintr-o zona industriala din Cordoba, potrivit sursei citate.

Politia a putut localiza aceasta incarcatura datorita marturiei unei persoane care se afla in zona pentru a cauta o masina si care a "surprins mai multe persoane care aveau fara indoiala intentia de a ascunde balotii de hasis", precizeaza comunicatul.

Politia n-a oferit mai multe detalii cu privire la operatiune, anuntand ca o conferinta de presa va avea loc in acest sens luni, la Cordoba.

Garda Civila spaniola a anuntat deja vineri capturarea, la 27 aprilie, a unei incarcaturi de 32 tone de hasis, ascunsa intr-un camion care transporta pepeni din Maroc.

Sambata, politia spaniola a anuntat de asemenea destructurarea unei retele de cultura si trafic de marijuana intre Spania si Olanda, actiune incheiata cu arestarea a 21 de persoane si confiscarea a 13.000 de plante de marijuana.

Spania este principala poarta de intrare in Europa pentru transporturile de droguri provenite din Africa si America Latina si detine recordul european la capturile de cocaina si hasis.