Presedintele francez Francois Hollande a negat ca a inghetat orice cooperare cu Angela Merkel pana la alegerile generale din Germania, in septembrie, aducand un omagiu cancelarului, scrie duminica saptamanalul german Der Spiegel, preluat de AFP.

"Este fals, nu este pozitia mea", a spus Hollande, intr-o discutie cu ministrul luxemburghez al Afacerilor externe, Jean Asselborn, vineri, la Elysee.

"Nu exista o animozitate personala intre Merkel si mine", a subliniat Hollande, potrivit Spiegel.

Presedintele Frantei a facut aceste precizari in urma unui articol aparut in precedenta editie si care afirma, citand un consilier al cancelarului, ca exista impresia ca Parisul nu are niciun interes sa se inteleaga cu Berlinul asupra chestiunilor fundamentale inaintea scrutinului din 22 septembrie.

Hollande, care sarbatoreste luni prima aniversare a alegerii sale, a spus ca Angela Merkel este "o interlocutoare foarte simpatica", adauga Spiegel.

Merkel si Hollande nu reusesc sa cada de acord asupra politicii de austeritate aparate de Berlin dar care provoaca reactii tot mai dure in Uniunea Europeana.

Aceasta prapastie ideologica a fost reliefata recent in momentul in care Partidul Socialist a denumit-o pe Angela Merkel "cancelarul austeritatii", de o "intrasigenta egoista", intr-un proiect de text care a fost schimbat ulterior.

Presedintele francez reafirmase miercurea trecuta ca Franta si Germania trebuie sa "lucreze impreuna indiferent de conjunctura", "personalitatile care conduc cele doua tari" si "sensibilitati".