Israelul a efectuat un atac aerian in noaptea de sambata spre duminica, in apropiere de Damasc, care a vizat armament iranian destinat miscarii siite libaneze Hezbollah, a declarat duminica, pentru AFP, un inalt oficial israelian, care a preferat sa-si pastreze anonimatul.

"Atacul a vizat rachete iraniene destinate Hezbollah, la nord de Damasc", a spus acest inalt oficial.

Acesta a confirmat ca Israelul a efectuat un alt raid aerian vineri dimineata, care a vizt tot arme destinate Hezbollahului, in imediata apropiere a aeroportului din Damasc.

UPDATE 1 Armata israeliana a vizat trei obiective militare la vest de Damasc, a precizat o sursa diplomatica din Beirut, sub protectia anonimatului.

Astfel, rachetele israeliene au vizat un important centru de munitii si divizia 14, o unitate de aparare antiaeriana la Sabura, in apropierea autostrazii Beirut-Damasc din vestul capitalei.

"Aceste raiduri au facut numeroase victime in randul personalului militar", a precizat acest diplomat.

Observatorul sirian pentru drepturile omului a precizat ca au existat "explozii" la centrul de cercetari din Jamraya.

Iin noaptea de sambata spre duminica, agentia oficiala siriana Sana a anuntat ca un centru de cercetare stiintifica din Jamraya, langa Damas, a fost atacat de armata israeliana.

Nu a fost oferit niciun bilant al acestui atac cu rachete. Televiziunea siriana a afirmat ca "agresiunea israeliana a vizat slabirea stransorii teroristilor in Ghuta de Est", o regiune in apropiere de capitala Damasc.

Presa americana scria vineri ca aviatia militara israeliana ar fi efectuat un raid joi sau vineri, in Siria, vizand armamentul destinat miscarii Hezbollah.

Israelul a preferat sa pastreze tacerea, sambata, repetand insa ca supravegheaza transferul de arme spre Hezbollahul libanez.

Intrebat despre acest subiect, purtatorul de cuvant al premierului israelian Benjamin Netanyahu, Mark Regev, a refuzat orice comentariu.