Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, si comisarul european pentru Extindere si Politica de Vecinatate, Stefan Fule, si-au aratat ingrijorarea, vineri, fata de evolutia situatiei politice din Republica Moldova, potrivit Mediafax.

"Am aflat cu mare ingrijorare despre adoptarea unei modificari la Legea cu privire la Curtea Constitutionala a Republicii Moldova care permite revocarea din functie a judecatorilor Curtii Constitutionale in cazul in care acestia nu beneficiaza de ᅡincredereaᅡ Parlamentului.

Aceasta lege, precum si o serie de alte legi importante care privesc chestiuni fundamentale pentru asigurarea functionarii democratiei in R.Moldova, au fost adoptate cu o graba extrema si fara o consultare adecvata cu societatea din R.Moldova sau cu respectarea corespunzatoare a standardelor europene cu privire la reforma constitutionala, in special ale celor de la Comisia de la Venetia a Consiliului Europei. In acest context, noi impartasim totalmente ingrijorarile exprimate de catre Presedintele Comisiei de la Venetia in declaratia sa de astazi", se arata in document, a relatat PRO TV Chisinau.