Raidul aerian efectuat de Israel in Siria ar fi vizat rachete sol-aer furnizate recent de Rusia si aflate pe aeroportul din Damasc, potrivit unei surse diplomatice libaneze. O sursa militara siriana a dezmintit un astfel de raid pe teritoriul sau, care s-ar fi produs in noaptea de joi spre vineri. In Israel, biroul premierului Benjamin Netanyahu, contactat de AFP, nu a confirmat informatia.

In Liban, o sursa diplomatica a declarat pentru AFP ca acest atac a distrus rachete sol-aer furnizate recent de Rusia si care au fost depuse pe aeroportul din Damasc, potrivit Mediafax.

Vineri, agentia oficiala siriana Sana a anuntat ca in zori rebelii au lansat doua rachete asupra aeroportului din Damasc, lovind un avion stationat si un rezervor de kerosen.

"Agentiile americane si occidentale de informatii au analizat date clasificate care arata ca Israelul a desfasurat foarte probabil un raid aerian in perioada joi-vineri", in timp ce tara survola cu avioane de lupta Libanul, a afirmat CNN, citand doi oficiali americani.

Potrivit NBC, "principala tinta a Israelului era o incarcatura de arme destinate Hezbollah in Liban", referindu-se la miscarea siita libaneza.

Un oficial american a precizat pentru acest post de televiziune ca raidul viza probabil sistemele de lansare de arme chimice dar alti oficiali contactati de CNN au pus la indoiala aceasta eventualitate.

Refuzand sa confirme raidul, un oficial din cadrul Ministerului israelian al Apararii a declarat pentru AFP ca "Israelul urmareste situatia in Siria si Liban, in special in privinta transferului de arme chimice si arme speciale".