Un plic suspect adresat fostul premier italian Silvio Berlusconi, care continea gloante si un praf neidentificat, a fost interceptat de un centru postal din orasul Milano, a relatat joi presa italiana, citata de AFP.

Angajatii postei au blocat plicul dupa ce l-au verificat cu un dispozitiv cu raze X, detectand obiecte ce pareau a fi cartuse, a informat prefectura din Milano. O echipa de pirotehnisti a fost trimisa la fata locului, in timp ce s-a continuat examinarea continutului acestuia.

Plicul, pe care nu era trecut niciun expeditor, ii era destinat lui Silvio Berlusconi, pe adresa luxoasei vile de la Arcore, din apropiere de Milano.

Acest incident are loc la patru zile dupa ce un barbat a deschis focul asupra a doi carabinieri aflati la post in fata Palatului Chigi, sediul guvernului italian. Unul dintre militari, grav ranit la gat, risca sa ramana paralizat, iar pronosticul medicilor in privinta sa era, joi, in continuare rezervat.

Atacul cu arma a avut loc duminica, in momentul in care noul guvern "de larga uniune" intre dreapta si stanga, condus de Enrico Letta, depunea juramantul, starnind ingrijorare in Italia, inca traumatizata de actele teroriste din anii 1970-1980.

Autorul atacului, Luigi Preti, un somer in varsta de 49 de ani, care a fost arestat imediat, le-a declarat anchetatorilor ca dorea sa se sinucida si "sa comita un gest rasunator impotriva politicienilor".