Autoritatile americane ancheteaza asupra unei posibile implicari a altor "persoane ce prezinta interes" in dublul atentat comis la maratonul din Boston, a declarat duminica Mike Rogers, presedintele Comisiei pentru Informatii din cadrul Camerei Reprezentantilor, relateaza Mediafax, citand AFP.

"Exista si alte persoane ce prezinta interes in Statele Unite, cu care FBI ar vrea sa stea de vorba", a dezvaluit congresmenul republican pentru postul ABC. El a refuzat totodata sa spuna cate persoane ar putea suscita interesul anchetatorilor.

Autoritatile judiciare au identificat doi frati, Tamerlan si Dzhokhar Tsarnaev, ca presupusi autori ai dublului atentat, soldat cu trei morti si peste 260 de raniti, pe 15 aprilie, in apropiere de linia de sosire a maratonului din Boston.

Tamerlan, in varsta de 26 de ani, a fost ucis pe 18 aprilie, intr-o cursa de urmarire, de catre politisti. Fratele sau, in varsta de 19 ani, este detinut in centrul medical al unei inchisori federale, in care a fost transferat vineri, de la un spital din Boston, unde a fost internat dupa ce a fost capturat.

Declaratia lui Mike Rogers apare in contextul in care, potrivit CNN, autoritatile ruse au pus-o sub ascultare telefonica pe mama frtilor Tsarnaev si au inregistrat o conversatie telefonica in care aceasta vorbea despre jihad.

Rusii au comunicat abia recent aceasta informatie omologilor lor americani, potrivit postului american.

Un oficial american a confirmat informatia, dar a refuzat sa precizeze identitatea interlocutorului lui Zubeidat Tsarnaeva, mama celor doi presupusi autori ai atentatului din Boston.

Intrebat despre aceste informatii, procurorul general Eric Holder a refuzat sa evoce acest caz, argumentand ca este "in curs".

Potrivit unor informatii de presa, autoritatile ruse i-au alertat pe americani ca Zubeidat Tsarnaeva si fiul ei mai mare au fost plasati pe o lista cu teroristi ce fac obiectul unei supravegheri.