¬Djohar Tsarnaev, suspect in atentatul de la Boston, a fost transferat de la spital la un centru medical al unui penitenciar din Massachusetts, a anuntat vineri un oficial din cadrul politiei pentru postul de televiziune CNN, potrivit AFP. Americanul de origine cecena, in varsta de 19 ani, a fost transferat la centrul federal medical Devens, situat la 65 de kilometri distanta de Boston, unde a fost spitalizat in urma cu o saptamana, dupa ce a fost grav ranit intr-o cursa de urmarire cu politia, la cateva zile dupa atentatul soldat cu trei morti si 264 de raniti la 15 aprilie. Djohar Tsarnaev a fost inculpat pentru folosirea unei arme cu potential distructiv major si risca pedeapsa cu moartea.

Fratele sau mai mare, Tamerlan, in varsta de 26 de ani, cu care ar fi comis dublul atentat de la maratonul din Boston, a fost ucis intr-un schimb de focuri cu politia saptamana trecuta, cu o zi inainte de arestarea lui Djohar, ascuns intr-o ambarcatiune.

Joi, primarul orasului New York a dezvaluit ca cei doi frati voiau sa mearga ulterior in acest oras pentru a comite un atentat in Times Square. Planul lor a esuat in momentul in care masina lor a fost urmarita, cursa conducand la moartea lui Tamerlan si la arestarea lui Djohar, in ziua urmatoare.

"New York era urmatoarea lor tinta", a declarat primarul Michael Bloomberg, precizand ca fratii Tsarnaev vizau Times Square si "aveau capacitatea" de a comite un nou atentat.