Sotia lui Tamerlan Tarnaev, fratele mai mare suspectat in atentatul de la maratonul din Boston, a rupt marti tacerea pentru a vorbi prin intermediul avocatilor sai despre "socul" pe care l-a resimtit si a transmite ca "face totul pentru a ajuta" anchetatorii, potrivit Mediafax.

Intr-un comunicat citit de avocatii Amato DeLuca si Miriam Weizenbaum, in localitatea Providence din Rhode Island (nord-est), tanara a recunoscut ca a fost profund socata sa descopere ca sotul si cumnatul sau ulterior arestat, au fost implicati in atentatul care s-a soldat cu trei morti si peste 200 de raniti acum o saptamana.

"A fost un soc total" pentru ea si pentru familia sa, au declarat avocatii, vorbind de asemenea despre "suferinta" si "tristetea" tinerei, care conform presei americane s-a convertit la Islam dupa ce l-a intalnit pe sotul sau.

Katherine Russell, in varsta de 24 de ani, s-a casatorit cu Tamerlan in 2010. Acestia au impreuna o fetita in varsta de trei ani.

"Mortii si ranitii printre oamenii care venisera sa sarbatoreasca un maraton si o zi de vacanta i-au cauzat o mare suferinta si mare intristare lui Katie si familiei sale", au declarat avocatii sai.

Tamerlan Tarnaev, in vasta de 26 de ani, a murit in urma unui schimb de focuri cu politia in noaptea de joi. Fratele sau mai mic Jokar Tarnaev, in varsta de 19 ani, a fost grav ranit, insa se recupereaza lent si a fost inculpat luni pentru utilizarea armelor de distrugere in masa. Acesta risca pedeapsa cu moartea.