Politia canadiana a acuzat doi rezidenti canadieni, suspectati de legaturi cu al-Qaeda, de organizarea unui complot terorist. Potrivit autoritatilor, cei doi planuiau sa atace un tren de pasageri in apropiere de orasul Toronto, transmite Reuters.

Cei doi rezidenti canadieni arestati de autoritati se numesc Chiheb Esseghaier, din Montreal si Raed Jaser, din Toronto.

"In timp ce politia crede ca acesti doi indivizi dispuneau de mijloacele si aveau intentia de a infaptui aceste acte criminale, nu a existat o amenintare iminenta pentru cetateni, pentru angajatii caii ferate, pasagerii trenului sau infrastructura", se arata in declaratia autoritatilor.

Surse din domeniul securitatii nationale americane au declarat luni pentru reuters ca autoritatile canadiene au descoperit un complot de a ataca o cale ferata ce face legatura intre Toronto si New York pe care circula zilnic trenuri de pasageri Amtrak.

Canadian Broadcasting Corporation a anuntat, de asemenea, in decursul zilei de luni, ca autoritatile canadiene urmeaza sa anunte mai multe arestari realizate in urma unei operatiuni extinse de a dejuca "un atac terorist de amploare". ePotrivit CBC, politia canadiana a colaborat cu Departamentul american de Securitate Interna si cu FBI.

Politia canadiana a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca urmeaza sa sustina o conferinta de presa in care va oferi detalii despre o investigatie privind securitatea nationala.